Mexikos biskopar fördömer hatretorik och främlingsfientlighet

Den mexikanska biskopskonferensen har uttryckt djup sorg över de senaste våldsdåden i Mexiko och USA. Våldsdåd som, enligt biskoparna, har sin grund i intolerans, främlingsfientlighet och diskriminering.

I förra veckan sköts en man från Salvador till döds av en mexikansk polis till döds då mannen försökte ta sig till USA. Den amerikanska åklagarmyndigheten har sagt att mannen attackerade polisen men vittnen från det lokala migrantcentret säger att det inte stämmer.

Lördagen de 3 augusti öppnade en beväpnad man eld på en Walmartbutik i El Paso, Texas. Han dödade 22 personer och skadade fler än två dussin andra innan han övermannades av polis.

Innan dådet ska gärningsmannen ha publicerat ett fyra sidor långt dokument på nätet där han detaljerat beskrev sitt hat mot immigranter och latinamerikaner. Han ska också ha beskrivit vapnen han tänkte använda vid massakern.

Mindre än ett dygn senare sköt en 24-årig man nio personer till döds och skadade fler än 24 i Dayton, Mannen sköts till döds av polis. Mannen skrev själv på sitt Twitterkonto att hans politiska sympatier låg till vänster på den politiska skalan.

Den mexikanska biskopskonferensen ber nu för de avlidna och för deras anhöriga.
– Det är med sorg vi ser hur dessa våldsdåd ökar, uppmuntrade av människor som vill så split mellan grupper, som stänger sina hjärtan mot sina medmänniskor och inte erkänner den värdighet som varje människa besitter, oavsett hudfärg eller nationalitet, säger biskoparna.

Källa: Catholic News Agency