Strand utan vatten ska erbjuda romarna rekreationsmöjligheter

I början av augusti öppnade Roms borgmästare Virgina Raggi Tiberis, stadens konstgjorda strand vid Tibern. Stranden, som ligger nära Ponte Marconi, invigdes förra året och fick blandade reaktioner. Området kommer att hålla öppet varje dag, även söndagar och helgdagar, mellan 8.00 och 20.00 fram till slutet av oktober och är gratis att besöka.

Strandområdet erbjuder inga badmöjligheter, men väl solstolar, parasoller och duschmöjligheter, samt lekplats och två banor för beachvolleyboll. Tiberis ger romarna möjlighet att njuta av en del av Rom som tidigare varit övergiven, säger borgmästare Raggi.

Tiberis är inte den första konstgjorda stranden vid Tibern. 2005 lanserade dåvarande borgmästaren Walter Veltroni strandområdet Tevere Village nder Castello Sant´Angelo, mellan ”änglabron” och Ponte Umberto I.